Flytt!

Nu sitter vi och väntar på att åka och hämta nycklarna om en timme ungefär. Sen imorgon blir det flytta hela dagen och packa upp hela kvällen. Typ ;) Sen har vi inte skaffat bredband till nya adressen och tänker inte göra det förrän vi fått ordentlig ordning på nya lägenheten. Så jag kommer inte skriva så ofta här på bloggen en period men jag kanske smygbloggar lite hemifrån Madde. Jag förstår att ni kommer sakna mig oerhört men försök att hålla ut ;)
Kram!

Glömska...



Skulle köpa en massa flyttfika idag så man har nåt gott att trycka i flyttarna när de börjar bli trötta och lyckades köpa kakor, saft och godis men glömde bullarna fast vi sa flera gånger medan vi var inne på affären att vi måste köpa bullar. Alzheimer light...
Imorgon kväll får vi med lite tur nycklarna och kan börja flytta in. Peppar peppar :)

Mikmak



Mikmak är en webshop som säljer vackra sidenkuddar. Jag tycker inte om priserna men jag älskar färgerna :)

Söta små detaljer






Lite fina detaljer. Dockan kommer från Kokeshi Shop men Lagerhaus har en liknande i svart jag skulle vilja ha i köket. Burken Sagolik från Ikea skulle man kunna ha badsalt i och badrumsmattan i bambu kommer från Åhléns. Panduro har fåglarna som man kan piffa upp väggen med.

Fresks



Köpte tapetrullar på 10:- styck på Fresks idag. De såg ut ungefär såhär. Egentligen vill jag ha mörkare bruna men för 10:- kan man ju kasta dem om de inte är rätt. Så. Nöjd nu Tomas? ;)



Såhär mörk skulle jag vilja ha. Får anställa Stefan på lite målning kanske ;)

Städa



En städbok skulle jag behöva nu. Torkat ur alla garderober nu och ska snart ge mig på köksskåpen och badrumsskåpet. Har hyrt in fönsterputsare så jag slipper det böket iaf och sen är väl kyl och spis det jobbigaste. Tänk om man var lite mer energisk, då hade jag varit klar för längesen :)

Förvaring



Var in lite snabbt på Indiska idag och hittade den här fina tygklädda boxen som jag skulle vilja ha under mitt soffbord istället för rottingkorgen jag har nu som repar :P

Nu: Big Boy Monday ;)

Sarita



Blir till att köpa två par gardiner till vardagsrummet, svarta Sarita från Ikea ligger bra till för 79:- per par

Mattor




Fina mattor hos Jysk från 1500:-

Katt-trappa ♥



Tittade in hos Desire to Inspire och hittade denna fantastiska lilla trappa. En sån vill missarna ha! Fint med fågelsilhuetterna också ♥
Ser att hyllan finns att köpa ihopbyggd så då är det bara att måla svart ;)


Klocka och prinsesstapet



Jag har precis varit på Clas Ohlsson och köpt lite fler flyttlådor och några små plastlådor med fack i som jag ska ha som smyckesförvaring. Med till kassan följde också en klocka jag hittade på rean. Klockan på bilden kommer  från Cosas men min ser likadan ut. Jag skulle ju sluta köpa onödiga saker men för 5 kr kunde jag inte låta bli ;)

Har funderat vad som ska fixas först i nya lägenheten också och har kommit fram till att tapetserar vi fondväggarna i smårummen, byter handtag på köksluckorna och fixar den fula kakelbården så kan vi vara väldigt nöjda så länge. Sen får vi ge oss på målning av hall och kök och uppfräschning av vardagsrum när det finns ork. Just ja, nya golv i smårummen vill jag också ta tag i så fort som möjligt för fula plastmattor gör ingen glad. Men första delmålet med tapetsering, handtag och kakeldekor känns inte omöjligt :)

Såhär vackert är ena rummet som nuvarande ägare har som barnrum. Prinsesstapet och allt ;)

Kajsa slappar



Kajsa har graciöst klämt ner sig i en väldigt liten kattsäng och ligger där och jäser förnöjt som en limpa bröd ;)

Peruker





Hittade gamla bilder med peruker. Se vad tjusig jag var i lockigt brunt och bimbostyle! Ingen är mer lättroad än jag  ;)

Tapetjakt



Var med Madde och Stefan på tapetjakt idag. Frågade om Linnétapeten och det visade sig att jag kommer behöva tre rullar istället för två som jag hade hoppats så då blir det ju genast mycket dyrare. Funderar på att måla väggen mörkbrun istället och bara köpa en rulle och göra en större tavla av den.

Lila duschdraperi


Jag vill gärna ha det här fina duschdraperiet från Ilma of Sweden men jag vet inte om Stefan är så sugen på att byta ut sitt med dödskallar på som jag gav honom för ett tag sen så han får väl som han vill så länge då ;)

Tvättställsunderskåp


Hade tänkt Ikeas Freden som tvättställsunderskåp men fick en annan idé när jag såg det här skåpet från Ellos. Lite mer jobb att såga upp för vattenlåset men betydligt läckrare. Blir en beställning framåt våren hoppas jag :)

Tapetbryderier?




Har ni problem att välja tapet? Jag har lösningen! En ap-tapet från Eco piggar alltid upp! ;)

Confessions...



Det sägs att man inte kan bli bättre förrän man erkänner sitt beroende.
 Hej, jag heter Cecilia och jag är beroende av kuddfodral!

Jag håller på att packa sakerna i garderoberna nu och har hittills hittat: 12 lila, 4 turkosa, 2 röda, 3 rosa, 4 vita, 5 beigea, 2 orangea och en svart med fjärilar. Det här alltså förutom de jag redan har framme. Beroende någon? ;P
(ljuslykorna tar vi en annan gång)

Nog om mig nu, vad knarkar ni? ;)



Lat...

Jag har varit lat idag. Efter Myrorna var här har jag inte gjort mycket. Jag har ringt Telia och sagt upp hemtelefonen iaf  och funderat på hur jag ska packa. Men jag har inte packat nåt. Bara flyttat runt saker. Dumt :P Måste hänga ner gardiner och putsa fönster och annat tråkigt också. *suck* Stackars Askungen! ;)

Stefan har varit duktig och sett till att vi får motorvärmarplats också :)

Polkagris



Jag vet att jag precis skrivit att jag inte får köpa kläder men den här är så söt. Scarf från Lindex för 129:- Jag får trösta mig med att jag har en polkagriskjol ;)

Home


H&Ms Home-kollektion finns nu att handla på hemsidan. Jag hittade som tur är inget jag känner att jag måste köpa men det fanns en del fint. En kökshandduk i svart kan jag tänka mig iaf men jag väntar tills jag hört hur kvalitén är. Ska ni köpa nåt?

Nystart


Nu har Myrorna varit här och hämtat massa grejer, väldigt skönt. Jag hade nog kunnat ge bort mer utan att märka nåt. Jag är verkligen en samlare. och jag hoppas att i nya lägenheten kommer jag få bättre ordning och att jag märker vad jag behöver och inte och sen kan jag ge bort resten. Ibland önskar jag att jag inte var så fäst vid saker utan att jag hade lite mer nomadblod och kunde klara mig med bara det viktigaste. Men nej då, allt ska ju vara fint och man måste ha hundra ljuslyktor och så vidare. Håller på att skriva en lång lista med saker jag inte får köpa på väldigt länge, bland annat prydnadssaker, kläder och smycken. Vi får se hur det går. Kommer ha mycket pengar över att resa för i så fall misstänker jag.
Nu börjar det bli ljusare ute, Majbrasan är långt bort ännu men det går åt rätt håll :)

Badrum





Lite inspiration till badrummet från Ikea. Freden tvättställskåp 895:- Toftbo handduk 49:- Grundtal spegelskåp 695:-

Färg och tapet







Stefan tycker om den svarta tapeten Line från Mios tapetkollektion. Är han riktigt snäll kan han få ha den i extrarummet ;) Redan inköpa brunrandiga från Rusta kan i så fall få sitta i sovrum eller hall. Två hinkar av Rustas färg i nougat har jag också. Vad som hamnar var återstår att se...



Påslakanset


Fick erbjudande hem av Ellos att om jag beställer så får jag det här påslakansetet på köpet och vill jag köpa ett extra så kostar det 59:- Dåligt av dem eftersom jag inte hade tänkt beställa nåt innan jag såg det här ;)

Turkost sovrum






Istället för rosa i sovrummet kan man ju köra på turkost och blått. Pläd 69:- Ikea,  sidenlykta 250:- Minh, tapet 129:- Rusta och lotuslykta 105:- Detalj och Design

Sidenlykta


Kanske skulle ha lite gröna detaljer i hallen. Vi får se när vi bott in oss. En grön sidenlykta från Minh vore inte fy skam i så fall :)

Löpband



Eftersom jag inte tycker om att gå ut när det är kallt så har jag funderat på att köpa ett löpband. Träna framför tvn ruggiga dagar är min melodi. Det här kostar 1195:- och kommer från Haléns. Dock skulle man ju vilja testa och se hur det funkar och hur lätt det är att fälla ihop och ställa under sängen...

Parfympåfyllnad





Några parfymfavoriter. Dolce & Gabbana Light Blue, Moschino I Love Love och Anna Sui Dolly Girl

Telefon


I allt detta rosa-tjat om kuddar och halsdukar kan jag ju passa på att gnälla lite om vad dåligt min mobil fungerar och att jag behöver en ny. En rosa SonyEricsson K770i kan jag ta utan att få ont ;)

Topp och icke-frisyr


Testade en topp igår på Lindex, den var jättesöt men jag blev faktiskt inte sugen. Kände mig rätt formlös i den och så är jag en sölmaja så jag ska inte ha ljusa tröjor ;)
Här ser man också ett exempel på min tunna, skandinaviska icke-frisyr. Tofsen bak slipper ni tack och lov se ;P

Litet stadsbesök





Var en sväng på stan idag. Skulle ha APT trodde jag men jag måste varit där fel dag eller fel tid för det dök inte upp nån annan. Då gick jag en snabbis på stan istället. Indiska hade satt ner den rosa sjalen till 99:- men det kändes fortfarande för dyrt med tanke på att jag inte behöver den. Kuddarna funderar jag fortarande på, 3 för 400:- känns lite saftigt när man bara vill ha kuddfodralen ändå. Jag har börjat bli snål på äldre dar tror jag. (Man kan ju hoppas iaf)  ;) Glasögonen längst ner såg jag i Ögats fönster och ville bara visa upp för de var så fina.

Var in på Rummet (inredningsaffär här i Sundsvall) också där det var 25% rabatt så jag kollade runt, bland annat på kakaoburken och téburken men jag kunde faktiskt besinna mig. Känns roligare att köpa efter man flyttat så man lättare ser vad som passar var. Stefan har dessutom gett mig förbud på att köpa fler ljuslyktor eftersom jag har så många redan. Karlar förstår ju ingenting när det gäller ljuslyktor ;)
Fast förbudet gäller tydligen bara till vi flyttat (om mindre än två veckor) så det borde jag ju klara ;)

Mer tjat om rosa kuddar



Vi var ner en sväng på stan idag eftersom det var sista dagen på Lagerhaus 20% erbjudande. Det blev två cupcakesbrickor och en plastväxt. Sen blev det Lindex där "100kr rabatt vid köp för över 300kr" utnyttjades. Det blev hårfärg/blekning, mascara, ögonbrynsborste och ett litet sött lipgloss med en pinuppa ^^
Övrigt blev det två flaskor vin och en sväng på Indiska där de också har fina ljusrosa kuddar och "Tag 3 betala för 2" som gäller till 22/2 så det får nog bli ett inköp. Kuddar väger inte så mycket att det blir jobbigt att flytta dem. Övrigt var vi och fikade så Stefan fick sitt livsnödvändiga kaffe så alla blev nöjda och glada ;)

Nu: göra tacos! :D

Efterlysning!



Nån som har tips på vart man kan köpa en köksvåg i klassisk stil billigt? Helst svart eller silver.
Bild: Hus&Hem

Devil



En kapsylöppnare i form av en glad djävul från Bluebox :D

Yeah baby!



Dags för lite snusk på bloggen va? ;)
Hos Bluebox kan man köpa kroppspuder med jordgubbssmak. Lite förvånad att inte Tomas hittade det när han var in och spanade. Eller så var han för pryd för att skriva om det. Hur ligger det till Tomas? ;)

LOL



DKNY




Kicks har fått in DKNY's nya doft Fresh Blossom och säljer den exklusivt de första två veckorna. Jag som är ett stort fan av den tunga röda varianten måste naturligtvis testa den lättare rosa också. Fresh Blossom är en lätt och frisk blomsterdoft med inslag av grapefrukt, svarta vinbär och jasmine.

Den nedre parfymen är Armani Attitude som jag tror skulle passa till Stefan. En tidlös elegant och maskulin doft av citron, kaffe, kardemumma, lavandel, patchouli och ambra.

Köksdetaljer




Saker till köket i turkost. Sockerskålen är ett arv efter farmor och duken är från Indiska.

Handtag



I nya lägenheten har köket fula trähandtag till de vita luckorna. Jag vill byta och de här från Clas Ohlson ligger bra till. Kostar 29:- styck om man köper fler än 10.

14 dagar kvar...

Idag är det 14 dagar kvar till flytt. Har packat ganska bra men det är fortfarande mycket kvar. Sen kommer ju städningen och det är väl det värsta. Spis och kyl och golvbrunnar och sånt äckel :P

Sparbössa



Söt liten sparbössa från OurChildrensGorilla. Kostar alldeles för mycket men är man pysslig kan man tillverka en egen ;)

Såhär i semletider kan det vara roligt med lite nya sorter, den här tjejen har två smaskiga förslag som jag gärna skulle testa.

Grynet in Pink






Grynet är som matte, en rosa-lover
Kajsa tycker det är löjlerier! ;)

Småsaker





Håller ju på och packar lite varje dag när jag orkar. Det här står på köksbänken nu för att bli nerpackat. Ljuslyktor av olika slag, liten fågel och tärning man kan ta till när man inte vet vad man ska äta ;)

Torris


Har haft så torra armar ett tag och ingen kräm jag har har bitit på det så idag var jag in på Apoteket och fick tips om Locobase som är riktigt fet och verkar funka finfint både på armarna och händerna :)

Med posten kom en trevlig sak. Lindex skickade ut en kupong att jag får 100:- rabatt om jag handlar smink för 300:- Måste ändå köpa ny mascara så det kom ju väldigt lägligt :)

Verktyg



Ett litet verktygset med små hjärtan från Syster Lycklig vore väl en fin Alla Hjärtans Dags-present? :)

Hästlampa



Nåt för mig! Hos Desire to Inspire hittade jag den här bilden på den fantastiska hästlampan. Antar att den är betydligt över budget men man kan alltid drömma :)

Utträdesansökan

Fått en utträdesansökan av HSB nu när jag ska flytta som innebär att man får igen de 500:- man betalade i medlemsavgift en gång i tiden. Det blir tacksamma pengar nu i knapra sjukskrivningstider  :)

H&M Home


H&M kommer snart med en Homekollektion med kuddfodral, duschdraperier och annat trevligt som kommer finnas på hemsidan och i katalogform. Jag har beställt en här. Gör det ni med om ni är nyfikna :)

Tävling hos Pink Friday



Pink Friday har en tävling där man kan vinna illustrationer av henne.
Jag vill helst vinna nedre raden :)
Tävlingen pågår till 18/2 12.00.

Cupcakes


Kicki tipsade om att Lagerhaus har fått in cupcakeprylar. Jag vill ha söta brickan som kostar 39kr och jag har även en kupong på 20% på ett köp där så det kan bli riktigt billigt. De har en plastväxt jag vill ha också. Vattna blommor är överskattat ;)

Snabel-A



Många bloggar visar nu &-tecknet från Urban Outfitters. @-tecknet är också häftigt tycker jag. Inte min stil men kan bli hur snyggt som helst hemma hos någon annan. Kostar $178 om någon är sugen ;)



För $24 kan man få ett skull candle ;)

Quornsoppa

Lägger upp receptet på quornsoppa jag hittade i en tidning för längesen och lagar ofta :)

Quornsoppa

Koka upp:
1 liter vatten
1 hönsbuljongtärning
2 msk soja
1 tsk sambal oelek
1 tsk riven ingefära (jag brukar använda pulver)
1 tsk hackad vitlök

Tillsätt:
200g quornbitar
200g wokgrönsaker

Låt koka upp och tillsätt 200g äggnudlar och koka tills de är klara. Servera soppan med curryröra.


Curryröra
1dl crème fraiche
3 krm curry
1 krm salt
rör ihop i en skål

Goofy



Känner att jag måste lägga upp en gammal bild där jag gör en snygg min. Oh yeah! ;)

New York
















Såhär i snöstormen längtar jag tillbaks till värmen i New York. Passar på att visa lite bilder jag tog i juni när jag var i denna fantastiska stad. Mitt i högen hittar ni yours truly barfota i Central Park :D

Bilderna hade rätt pissig kvalité men med polaroidprogrammet blev de fantastiska :)

Rosa sötnos



Denna söta lilla soptunna från CarlssonInteriör kan få bo i mitt badrum, 8,5liter för 279:- tycker jag är riktigt billigt för nåt så sött :)

Ikea my love




Ikea har den här fina karaffen i nya PS kollektionen och sidobordet Trollsta har väl ingen missat vid det här laget? I like! ;)

Hår


Jag skulle behöva klippa mig och funderar på att ta i rejält och göra nåt liknande bilden fast med lite kortare lugg. Samtidigt skulle jag sakna att ha långt hår men jag skulle få bra volym och så skulle det torka mycket fortare. Svårt det här med beslut ;)

Sötsaker





Madde skickade en länk till en webshop som har mycket fint :)

Guldkartong



Tycker lampan nedan skulle bli ännu coolare om man klädde insidan av skärmen med guldkartong. Pyssligt men fint :)


Kladdkaka



Bakat kladdkaka nu ikväll som vi ska äta när Stefan kommer hem

3dl socker
2 ägg
150g smör
1 dl kakao
2dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker

Smält smöret. Vispa ihop ägg och socker, tillsätt torrvarorna och smöret, häll ner smeten i lämplig form och grädda mitt i ugnen i 175 grader i 20 minuter. Servera med grädde.

Bild:Expressen

Kivi




En blå Kiviljuslykta till nya köket vore inte så tokigt. 65:- hos Urban Living. Nån som har koll på vad de kostar hos Fabriksbutiken? Brickan kommer från Village och kostar 89:-

"Ha en riktigt fin dag idag!"


Hej,

Vi tar nu hand om Din order som kommer packas och skickas till dig så fort som möljigt.

Leveransen av din order sker i första hand med Posten och bör komma fram till dig inom några vardagar.

Vi är glada att du handlar av oss och hoppas det varit en trevlig upplevelse.

Ha en riktigt fin dag idag!

Bästa hälsningar Kundtjänst
 www.etrendstore.se



Det kallar jag ett bra kundbemötande. Ha en riktigt fin dag idag! ;)
Det är Stefans voodooknivställ som förhoppningsvis är på g!

Lasagne

När jag var hos Madde häromdagen fick jag supergod lasagne gjord i lergryta. Nu kräver jag att hon lägger upp receptet! ;)

Efter vissa påtryckningar ligger nu receptet uppe här ;)
Ät och njut!

Bjursta


Matbordet Bjursta har kommit i färgen gulbrun som jag vill ha. Såklart finns det inte inne och inget leverensdatum är klart. 1495:- på Ikea om de skulle behaga få in det ;P

Vimmelkantig

Grynet är så vimmelkantig än att det känns elakt att ta kort. Tratten fick hon av sig på fem minuter så den klarar hon sig utan ett tag. Hon försöker inte slicka än så länge så det är ingen fara iaf :)

Vidare på önskelistan....



Eftersom veterinären antingen slarvat bort Grynet eller haft ihjäl henne sitter jag här och är väldigt rastlös så kan jag lika gärna uppdatera önskelistan. Den här lampan från Clas Ohlson får gärna flytta in.

Drottning Kajsa




Imorse klev jag upp tidigt och åkte med katterna till veterinären, Grynet ska steriliseras och Kajsa chipmärktes och vaccinerades. Kajsa fick följa med hem vid halv nio men Grynet som ska opereras ska de ringa när jag kan hämta hem. Kajsa strosar runt helnöjt här hemma och verkar tro att Grynet har flyttat för gott. Vad besviken hon ska bli!
Veterinären hade mage att påstå att hon är tjock och behöver banta. Lögnare! ;)

Kajsabilderna är tagna för längesen
Återkommer senare med bilder på Grynet med tratt ;)

Vinden och Birsta



Var upp på vinden för att hämta kattburarna. Hittade bara en i infernot av skräp jag samlat på mig under åren. Hur mycket saker behöver man egentligen? Nån man kan muta att hjälpa till att rensa och ta till Myrorna ;P Vill inte flytta en gång till och bara fylla vinden med saker man aldrig kommer använda. Nu ska det bli ordning!
Den andra kattburen var visst hemma hos mor och far så den får jag imorgon bitti

Sprang lite i Birsta idag med Miah. Köpte svart glasmosaik tokbilligt på Silvans rea, rosa textilfärg och en ny buddha såklart eftersom kaklet blev så billigt (heja Tomas!) ;) Fanns en jättefin rosa orkidé på Plantagen, flerstänglad i glaskruka men 395:- var alldeles för saftigt tyckte jag. Svarta tapeten från Rusta var klart godkänd så den blir nog fond i vardagsrummet!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Man kan aldrig få för många buddhor ;)



Planlösning



Madde lyckades hitta planlösningen till nya lägenheten så nu kan ni få se hur lägenheten jag ska flytta till är uppbyggd. Utanför köket är balkongen men den rymdes inte på bilden ;) Har inte riktigt bestämt vilket rum som ska vara sovrum och vilket som blir extrarum, hade tänkt ha det högra som sovrum men tvärtom kanske vore bättre. Men man får nog kolla en gång till och mäta hur grejerna går in. Fondväggarna är till vänster i båda rum, så mycket kommer jag ihåg iaf. Dörren mellan kök och vardagsrum ska byggas igen iaf, det måste vara höjden av lathet att inte kunna gå fem meter extra istället för att få en hel vägg :P

Stegräknare

Var på en promenad medan det var soligt sen har jag varit och lämnat igen filmerna nu på eftermiddagen så nu har jag gått mina 10000 steg idag. 10300 närmare bestämt. (i 10 minusgrader) Tur jag köpte med mig Ben&Jerry-glass så jag inte blir mager ;)
(risken för det är väl iofs inte så stor eftersom jag mest suttit still hela veckan )

Köpt filmer har jag gjort också. Sweeny Todd, American Gangster och I am Legend. Kan ju vara bra att ha nåt att roa sig med. Väntar på Miami Ink nu...

Gay President

Läser på Aftonbladet att 2009 är inte bara året då USA får sin första svarta president, 2009 är året då världen får sin första öppet homosexuella stadschef. Island är landet som banar vägen med Jóhanna Sigurðardóttir som även blir deras första kvinnliga stadsminister. Grattis Island säger jag! :)
Nyval ska dock hållas i april så det kan bli kortvarigt...

Dörrskylt



En sån varningsskylt borde jag ha på dörren! Kajsa är en riktig hårding ;)

RSS 2.0