Vinn Yankee Candle



Husligheter har en tävling som jag tänker vara med i där man kan vinna doftljus från Yankee Candle. Var med och tävla här du med!

Skojig




En bild till släktingarna som inte förstod vad vi pratade om för orange retro molnlampa idag. Skojig heter den och kommer från Ikeas barnavdelning ^^

Slänger även in en bild på den randiga kudden jag pratade om. Jag har en liknande i rött som inte säljs längre och som jag glömt namnet på. Ska ta en bild så ni får se.

Luckbyte och advent




Såhär blev köket efter vi bytt ut de tre trasiga luckorna. Glömde ta en förebild på dem men de såg sådär knaprigt kexiga ut som den lilla skarvbiten gör på nedre bilden. Snart bara bänkskivor och kakel kvar. Hurra hurra!! :)


Lite adventssnö kom det på morgonen. Väldigt vackert :)







Nu på kvällen har jag julpyntat också. Rött och vitt blev det i år :)
Lila och vita i köket visar jag en annan dag.

Club Deströyer


Bild tagen lite på tvären

Ikväll blir det Club Deströyer nere på Aveny. Beckas sambo Konstantin spelar i Kaamos. Spännande värre!
Imorgon ska Vincent döpas så då blir det Alnö kyrka :)

Återkommer med renoveringsbilder imorgon eller så ^^

e.l.f.




En ny e.l.f-beställning gjord, den här gången blev det fransar och nagelbandspenna :)

Solkatter





Idag var det lite sol i alla fall och tur är väl det med tanke på hur länge det regnat nu. Katterna passade på att sola lite :)


Det är hårt jobb att lägga golv och greja. Förutom en del blåmärken fick jag även en blodblemma på ringfingret efter en ganska oskicklig hammarmannöver ;)


Idag har vi hunnit sätta sockel och köpa garderob. Kvar är sockeln under köksskåpen som var så dålig att vi tog bort dem och köksluckorna vi köpte för att byta ut de värst naggade har inte kommit upp än men det mesta är gjort nu i varje fall. Får se om jag får nåt infall och sätter upp mosaiken också men antagligen får det vänta ett tag :)

Lagerhaus






Lagerhaus.se nyöppnade idag och det finns mycket kitchigt och fint där. Söta kudden överst kommer in i januari :)

Golv i hall





Idag har golvläggningen fortsatt och jag och pappa har hunnit komma lite längre än vad bilden visar, nästan fram till väggen. Imorgon blir vi förhoppningsvis klara där och klickar vidare mot köket. (Undre bilden visar när vi tog bort det gamla fula golvet som hade sprickor och trasiga skarvar överallt)

Undre bilden visar en fräsig creepy buddha som Indiska har. En sån kan jag tänka mig fastän den ser så läskig ut ;)

Just det, nu ikväll beställde jag en julklapp till Madde. Spännande va? ;)

Surt sa räven!



Gillar Almedahls tyg Surt sa Räven. Det skulle göra sig fint som tygtavla mot mörkbruna sovrumsväggen under höst och vinter och så kunde jag ha magnolian där vår och sommar. Kanske en kudde också. Mums! Finns bland annat hos Rosa Huset och Design Online. Kanske på Rummet nere på stan, nån som sett den där?


Teburk och symaskin



I julklapp önskar jag mig Kusmis kryddiga chokladte. Hoppas Tomten antecknar! ;)




Annat på önskelistan är symaskin, vita små mattor från Ikea och lampa från Classe.

Mörkt



Glömde fota sovrummet medans det var soligt idag så ni får hålla till godo med en mörk suddig bild! Mörkbrun vägg och rödbrunt golv men tänk på att resten av väggarma därinne är ljusbeigea. Ska köpa nån "träbit" eller så att limma upp magnoliatapeten på, Panduro har en 50x100 pannå annars. Kanske en lotuslykta skulle behövas också? ;)




Här ser vi den brunrandiga tapeten i extrarummet, inte fått upp några tavlor än men jämfört med prinsesstapeten är den ett konstverk i sig ;)

Solkatt



Idag var det soligt för första gången på veckor. Jag var trött och hostig så jag gick aldrig ut men det var väldigt fint :)

Art




Gillar Ikeas abc-tavla i all sin enkelhet, lite för dyr bara. Hade glömt bort dörrskylten med kampkatten jag haft med på bloggen förut, en sån vill jag ju ha i julklapp! ;)

Synda? ;)




Har ju sagt att jag har tillräckligt med kuddfodral, men nu blev jag sugen på att jula. Två röda sammetsfodral för en hundring känns rätt ok ändå. Kanske en tomtekudde också? ;)

Bilder: H&M

Inga prinsessor mer...



Liten försmak på rum nummer två och den randiga tapeten där. Blev grymt bra även där inne kan jag avslöja, som ett helt annat rum. Bristen på prinsesstapet som gör den stora skillnaden skulle jag tro ;)



Bjuder på förebilden igen. Så här såg golv och fond ut innan. Möblerna är dock inte våra utan bilden är från annonsen där vi hittade lägenheten ;)

Lätt kaos



Lite lätt kaos här hemma med en extra soffa och en massa kuddar och plädar i vardagsrummet men nu är vi snart klara med extrarummet. Idag ska det tapetseras fondvägg och sättas list och sen är vi klara. Då kan vi äntligen hänga upp tavlor och hyllor vi inte hängt upp fast vi bott här ett halvår. Jag tror att Stefan kommer sakna sin prinsesstapet i smyg ;)

Sockel



Nu har vi hunnit sätta en sockel i sovrummet. Bara tre väggar kvar då ;)

Brünt!



En sneakpeak på nya sovrumsväggen. Tomas och kusin Mia gråter väl när den grönrandiga är borta men vi är riktigt nöjda ;)
Tapeten är en mörkbrun från Eco, easy-up så det gick undan. Imorgon eller möjligtvis dagen efter får ni se en bättre bild när vi satt sockel och ställt in möblerna igen. Vi börjar med golvet i rum nummer två imorgon är det tänkt. Heja! :)

Apelsinkatt



Efter en hård arbetsdag svalkar sig siamesen med en läskande apelsin... (!?)

Nytt golv


Före


Under


Efter

Idag har vi lagt golv i sovrummet, först fick vi tömma rummet på möbler och dra bort plastmattan som låg där och ta bort garderoberna sen var det bara att börja klicka. På fyra timmar med en del fikapauser var det klart så imorgon är det dags att tapetsera och sätta ny golvsockel! Siamesen har såklart hjälpt till hela dagen och rullat på golvet ;)

Blir fler bilder sen när tapeten kommit upp och möblerna är på plats igen. Sängen bar vi in så vi har någonstans att sova inatt ;)

Tapetfrossa och fin blogg





Jamen läckra eller?
Interiör 1900 säljer gamla orginaltapeter och tyger. Ibland finns det bara en rulle eller två men har man en liten vägg eller om man ska göra en lite större tavla funkar det ju :)

Det var via SaraMays fina blogg jag hittade dit och hennes blogg ska ni kolla in om ni inte redan gjort det. Jag älskar hennes hem! Mycket retro och ekotänk, återanvända fina gamla saker istället för att riva ut och köpa nytt. Tänkvärt :)

Bad Kitty!





Imorse rev Grynet ner ljuslyktan och rådjuret från badrumsskåpet. I fredags välte hon ju ner klockan men det räckte tydligen inte för henne så idag blev det rosa glassplitter i handfat och badkar. Vad håller hon på med egentligen?

Sen la hon sig med Kajsa och sov sååå gott, stolt över sitt dagsverke. En liten kanalj är vad hon är! ;P

Koftor, skål och staty






Har velat ha några billiga halvvarma hemmatröjor, då snubblade jag över dessa på Myrorna. En randig och en prickig och båda för 90kr, strålande! Den lila glasskålen gick på 20kr och matchar ett kakfat jag redan har. I den ligger en vaxkaka med kaneldoft som jag köpte för 15kr på Welcome som även har statyn som jag gärna skulle vilja ha. En hel shoppingdag för 125kr, inte illa va? ;)


Lugna lördag





När jag klev upp snöade det men nu har det gått över till spöregn.

Igår var jag barnvakt åt lilla brorsdottern medan föräldrarna var och såg Takida. Det gick bra, vi såg Lilo&Stitch, Rosa Pantern och byggde pussel. Hon kan namnen på alla djuren i pusslet, både siraffen, sängrun och lefanten ;)

Kör på lila naglar nu, detta är Lea från MUS, färgen syns bättre här.

Hittade en checklista på vad man ska köpa när man ska lägga golv. Nån som har koll på vad en läggningssats är?

Zombie shoes


Skit i Jimmy Choo for H&M för bättre än såhär blir det nog inte! Jag vill ha zombieskor!!! Kostar 629:- hos Miss Smith




Golv till sovrummen har vi hittat också. 80kr/m2 hos ByggMax. Ska nog inhandlas till veckan och hos K-rauta hittade vi flera fina antistatiska golv för 149kr/m2 så där ska vi köpa till hall och kök :)

En vit värld och 3 apor





Idag är det vitt på marken igen, vackert!
3 apor är ett nytt vin som jag kan rekommendera, ganska sött och lättdrucket och väldigt passande när man har just 3 små apor ;)

H&M Home






H&M Home har en del fina saker nu. Kuddfodral och plädar har jag redan tillräckligt av för tillfället men en julgransmatta saknar jag faktiskt ;)

Idag har vi varit på Colorama och kollat på golv men jag tycker 250kr/m2 och uppåt är lite väl häftigt så det blir nog Bauhaus eller Bygg Max ändå. Det är väl en sak om man har väldigt stort slitage som i en butik eller så men i ett sovrum borde man väl kunna nöja sig med ett billigare golv :)

Lite nyheter






Lite fina saker från H&M. Det hallonfärgade linnet kan jag tänka mig att köpa och hade jag ett lämpligt jobb hade jag kunnat svassa runt i volangblusen i svart eller vitt. Platta skor är skönt för fötterna och örhängen i blått piggar upp en grå dag ;)

Lyxlampa



Vore den inte så dyr så skulle jag gärna ha en Bourgielampa från Kartell. De 2240kr den kostar skulle jag hellre lägga på en sista-minutenresa till solen. Eller ett nytt golv. Men drömma kan man ju ;)

Mår inte så bra idag, ont i huvudet och halsen och trött. Får se om det är falskt alarm den här gången med eller om det växer ut en knorr ;) Tror och hoppas på en elak förkylning dock.

Bild: Rum 21

Tävling!



Jag är med i en tävling hos Hemmariket där man kan vinna denna underbara illustration av Lovisa Burfitt. Håll tummarna för mig! ;)

Ljust och vackert



Ljust och vackert med svarta detaljer och färgglada accessoarer. Så inreder jag gärna en framtida sommarstuga. Jag gillar verkligen taklampan med snäckskal!

Bild: Aftonbladet

"Vi vet faktiskt inte vad det berodde på"



Det har varit strömavbrott här ikväll så det har blivit levande ljus och gitarrspelande ^^

Golv


(blixten gör golven ljusare än de egentligen är)

Är lite i golvtagen igen nu. Var på Bauhaus och köpte varuprover på de tre golv jag tyckte var mest intressanta. Det i mitten är egentligen det jag gillar bäst men det är lite för mörkt när man har tre små kissemissar som hårar och skräpar ner. Det lutar åt golvet längst till vänster i kök och hall och golvet längst till höger i sovrum och spelrum. Dock ska jag kolla runt på lite andra ställen, till exempel Byggmax, för att se om jag kan komma billigare undan. Till kök och hall vill jag ha något slitstarkt men i de två andra rummen är det inte lika noga. Fortsättning följer! ;)

Korsettlinne



Det här söta rosa linnet kommer från Åhléns. Funderar på att använda min rabatt och slå till.

Filmer



Gjort en liten beställning på filmer från CDON, det blev the Notorious Bettie Page, Hero och Crouching Tiger hidden Dragon. Sen hittar jag inte min Strange little Girls skiva av Tori Amos så jag beställde en ny sån också. Hoppas på kvick leverans! ^^

Mattan Patrik



Ett alternativ till Pappelinamattan är Patrik från Åhléns, en randig plastmatta för ungefär halva priset mot Pappelinan. Me likes! :)


Matchar gärna med en lila ljusstake från Village också ;)

Efterlysning tv-kanna



Hjälper mamma att leta en termos/tv-kanna på 1,0 liter som heter Zojirushi och som har en liten elefant som symbol men de verkar inte finnas längre? Hittade den här istället, Thermos Original som fått bäst i test hos Smartson. Hittar den inte till salu på någon sida dock, bara företegsreklam. Nån som har koll på vart någon av dem kan finnas i Sundsvall eller i en webshop? Länken från Smartson ger ingen fraktuppgift som jag kan hitta och man kan inte lägga grejerna i varukorgen...

Tiger



Läcker vintageposter från AllPosters. Vad cigaretterna gör utspridda på tigern vet jag dock inte riktigt ;)

Jimmy Choo





Det här är mina favoriter från Jimmy Choo for H&M. Riktigt läckra skor men knappast nåt jag kan gå i. Väskan hade jag gärna köpt om den inte var så dyr. Fräsigt bling-armband någon? ;)

Manhattan


Snygg nyhet från Ikea med en karta över manhattan. Me like!

RSS 2.0