Efterlysning igen!




Var på Indiska i Birsta för att köpa de rosa ljuslyktorna men de var slut där med. Samma som de gröna ovan fast rosa. Lite krackelerat glas och lite silvriga på insidan. Nån som har kvar på sitt Indiska och kan tänka sig att handla 3 och skicka för lite provision? :P

Birstashopping



Suddiga bilder

Lite Birstashopping blev det idag. En mintgrön basker på H&Ms rea, ett torrschampoo från Proffs, inte testat deras men tjejen i kassan säger att den är mycket bättre än de andra så vi får väl se om jag håller med. För 49:- är den billigast iaf. Ett litet rött nagellack blev det också. Sen har jag och Madde ätit jättegod sallad och sen fikat lite. Avslutningsvis blev det en hårtoppning och luggklippning innan vi åkte hem. Frisören envisades med att platta det. Varför platta så tunnt hår undrar jag... Men det är mycket man inte förstår här i världen. Mindre trassligt blev det iaf av klippningen så det känns bra :)

Pall


En viss släkting har önskat sig en pall så jag tänkte slå till på en sån här imorgon. Passar det inte så tar vi den själva. Pallar är bra att ha. Pallen kostar 49:- hos Ikea

Handduk och sånt



Handduk från Hemtex 2 för 99:-
Ska på Birsta med Madde imorgon. Skulle behöva hitta en gästhandduk, köpa den lilla lila mattan på Ikea, kolla efter tvålpump, kolla om ljuslyktan finns på Indiska där ute eller om den är slut där med och så skulle jag behöva köpa textilfärg. Och så ska jag ta en jäkla promenad om vädret är fint ^^

Mari Kasurinen

Vilken talang. Tänk om jag hade hittat till den sidan medan jag samlade My Little Ponys. Det hade varit farligt. Kolla in Jokern, Jack Sparrow och Princess Leia för att nämna några.

Kappa kappa!




Lite Beckahumor ;)

Idag har vi flyttstädat ut Stefans gamla lägenhet. Stefan har diskat undan berget här och jag ska dammsuga. Sen. ;)


Skåp på gång

Efter att ha letat med ljus och lykta efter ett litet skåp till badrummet kom jag på att be pappa att bygga ett. Så det grejar han med nu ^^

Diskmaskin



Tomas gnällde lite om en kattig blogg så jag får väl väga upp med lite elektronik ;) Denna Whirlpool kommer från Elgiganten. Vi måste ut på jakt nån dag så vi blir av med diskbergen för gott!

Loppisfynd





Varit på loppis på Parken med mamma och svägerska och fyndat sex djuptallrikar från Rörstrand för 20:- styck. Bilderna är lite dåliga men grått fräsigt mönster och liten guldkant så nu tänkte jag byta ut lite av Ikeatallrikarna :)

En studie i gos





Fler bilder från gårdagens goshög. Har inte blivit nån än idag...


Gräddbakelse...


Ja jag vet att jag inte ska köpa kläder men en söt liten kjol kan man väl få unna sig när man inte har en vit? 198:- på H&M där jag för övrigt har presentkort ;)

Fin matta



Härlig matta från Urban Outfitters som skulle göra sig utmärkt hos mig. Självklart skickar de inte till Sverige :P

Oh happy day



Mest troligt är det Grynets lyckligaste dag på jorden. Fastklämd mellan två missar ;)

Ätran



Funderar på Ikeas skåp Ätran till att ha Stefans eltandborste i. Måste ta hål i baksidan och klippa bort några hyllor men det kan nog bli riktigt bra. Pluspoäng för dörrdörvaringen som rymmer många nagellack :)

Siamesmys





Härliga tider ^^

På plats



Nu är även tvättställsunderskåpet på plats efter lite sågning. Rullgardinen fick vi också upp så nu kanske vi kan sova lite bättre. En diskmaskin på det här så kan vi vara riktigt nöjda :)
Eller ja, vi har ju två tapeter som ska upp också, det hade jag förträngt...

Tavlan klar





Sååå... Nu är tavlan ihopbyggd och klar. Billig lösning på en fin ram var det, 87:- totalt med färg, glas och allt. Den andra tavlan är inköpt på Gallerix och längst ner är en tjuvtitt hur ramen gör sig på väggen. Kommer bli riktigt nice det här :)


Tavelmaking



Gårdagens och dagens lilla projekt har varit att fixa till nåt som i slutänden förhoppningsvis kommer se ut nåt sånt här. Köpte en snirklig guldram utan glas för längesedan på loppis, den har jag nu sprayat grå-svart.  Var på Ikea och köpte en annan billig ram för att kunna använda glaset från sen köpte jag en bit svart papp på Panduro som jag skurit ut för att passa ram och bild. Så snart färgen torkat och jag kan sätta ihop allt så ska ni få se en bild på hur det egentligen blev.

Bild: ihoppysslad i GIMP och Paint 



Marrakesch uppe




Vi bestämde oss för den grå-vita Marrakeschen och har satt upp hela förpackningen. Beställde 6 förpackningar till nu som förhoppningsvis hinner komma på fredag eller senast måndag. No more yellow rand ;)

Raspberry beret




Skulle vilja ha en röd basker. Den övre kommer från Pin'k'Up och kostar 12 euro och den nedre finns på H&Ms rea för 29,50kr. Mycket bra pris men den ser snarare orange-röd ut. Helst vill jag ha en röd med paljetter men man kan ju inte få allt här i världen ;)

Produktiv dag




Pappa kom förbi idag också så nu har vi satt upp det andra spegelskåpet. Grymt bra blev det! Sen har vi varit i Birsta och köpt nytt toalock och underskåpet jag tjatat om och så har jag byggt ihop det bara för att inse att vi måste såga hål nertill också för att avloppsröret ska få plats. Blir morgondagens huvudvärk det. Struntade att hänga på dörren i ren protest så den står där bredvid och skäms :P I Birsta köpte vi också nytt duschmunstycke och stång plus Miss Tigristavlan och sprayfärg till ramen den andra Miss Tigritavlan ska sitta i så mer bilder kommer komma på badrummet när de kommit upp ;)

Några före/efterbilder kan jag bjuda på iaf. Före med beige vägg, trasig kran och skåp utan dörrar och efter i svart :D

Madde och Stefan har varit över på quesadillas och äppelpaj också. Mycket trevligt :)


Kakeldekoren..

Mailade företaget om kakeldekoren igår och de hade visst missat min inbetalning. "Vi skickar den på en gång" skrev de så imorgon eller nästa dag borde den dyka upp då. Hurra! :)

Första spegelskåpet


Före

Efter

Första spegelskåpet är uppe nu. Glömde ta en bild på den fula gröna hyllan som satt där innan men ni ser den aprikos-beiga väggfärgen iaf. Nu är allt i vägg-väg grå-svart och nu väntar jag bara på kakeldekoren, dee var inte speciellt snabba på det stället kan man ju säga. Hoppas de dyker upp snart för bården ser snarare kissgul ut nu mot det svarta :P

Vi ska försöka sätta upp det andra skåpet någon dag i veckan också men då behöver vi betongborren.

Lipgloss



Jag har börjat få slut på mina lipgloss nu äntligen så sen ska jag köpa ett sånt här igen. Rimmels fina Sweet Jelly som både smakar och doftar gott plus att det finns i flera fina färger. I like it! :)

Blandarbyte



Pappa är här och han och Stefan ska försöka byta den läkande kranen i badrummet mot denna från Clas Ohlson. Hoppas det funkar :)

Uppdatering: Saknades lite grejer så de har fått åka ner på Classe igen :P

Målning



Stefan håller på att måla andra lagret färg i badrummet nu och det ser riktigt läckert ut. När skåpen kommit upp och allt är klart blir det före/efter-bilder ;)

Tittar ut och det riktigt KRÄK-snöar. Stora ulliga flingor. Det ska ju vara soligt och varmt istället... :P

Mr Katt




 Lite bilder på snygge herrn. Svårt att få till en bra bild eftersom han aldrig sitter still när man ska knäppa men nu kan ju gissa er till hur han ser ut. Grynet och herrn försöker lista ut vem som är top dog nu medan Kajsa leker Schweiz. Några dagar till så är det nog ordning :)


Kändiskopia?



Via Mia hittade jag till den här sidan där man kan ladda upp bilder på sig själv och se vilka kändisar man är lik. Beroende på vilken bild jag laddar upp får jag lite olika svar men 97% Kirsten Dunst och Katherine Heigl är inte illa alls. Tomas kommer väl gå igång totalt när han märker vilken Kylie-klon jag är ;)



På profilbilden fick jag andra träffar. Uma och Sienna är inte illa alls men 71% Leo DiCaprio? ;)

Efterlysning!


På Ikea idag fick jag veta att Förhöja väggskåp har utgått ur sortimentet. Sökte på hemsidan och de är slut på de flesta ställen redan. Nån som har koll på nåt liknande litet skåp? Jag ska måla det svart så färg spelar ingen roll, baksidan ska jag ta bort och det spelar ingen roll om det är hyllor eller inte bara det är minst 20cm högt. Förslag mottages tacksamt :)

I övrigt så var det en lyckad tur. Vi kom hem med två badrumsskåp och en ny blandare till tvättstället. Köpte även anisfärg så vi kan måla där inne. Mamma har fått i uppdrag att skriva ut den lilla Miss Tigri-bilden så ska jag rama in den. Tänk så fint det ska bli :)

Batman!



Nu har jag varit och hämtat familjens senaste tillskott. En siames vid namn Zenit. Batman kallar Stefan honom eftersom han har mask ;) Stefan jobbar och vet inte om att jag hämtat honom idag så det kommer bli en överraskning när han kommer hem efter tio.

Skittumlare!


Har tvättat i eftermiddag. Bra och snabba tvättmaskiner och torkskåpet är otroligt effektivt men tumlarhelvetet körde jag två  gånger i rad på högsta effekt och på längsta programmet och kläderna var ändå fuktiga. Rätt irriterande när man måste hänga allt uppe i lägenheten. I förra lägenheten var det tvärtom, tumlaren var kanon och torkskåpet segt men det är värre med dålig tumlare måste jag säga. Sängkläder och underkläder vill man slippa hänga en gång till när man är klar. Strumporna för de tar sån tid och sängkläderna för att man inte har plats. Skapligt irriterad kan vi säga. Blääääää! :P

(Dö torktumlarhelvete döö betyder bilden, det har jag kollat upp! ;P)

Bloggvärde


Tomas tipsade om bloggvarde.se där man kan se hur mycket ens blogg är värd. Min var tydligen värd 8368:- medans Maddes blogg drog iväg till 94773:- Jävla bitch alltså! Nu kommer hon gå och vara mallig och märkvärdig och påpeka att hennes blogg är mer än tio gånger så mycket värd. Fy! ;)
(ironi för alla som inte förstår)

Granlo



Madde och jag var ute och gick en sväng i förmiddags. Vi hittade en snabbväg till Granlo så man kan gå till ett visst rosa radhus på typ 10-15 min härifrån. Detta ska testas på lördag ;) Glömde stegräknaren idag men vi var ute en timme iaf :)
När jag kom hem kunde jag inte hitta Kajsa, hon låg i ett fönster och gjorde sig osynlig. När jag tog fram kameran fick hon dock bråttom upp.

Badrumsmakeover








En liten inspirationsbild till badrummet. Väggfärgen Anis från Alcro, badrumsskåp från Ikea, tavla av Miss Tigri, kakeldekor Shanghai från bland annat Inreda.com, handduk och tvättställsskåp från Ikea. Vi kommer få snyggaste badrummet nånsin! ;)



Badsalt



Madde kom med badsalt från La Mer idag. Grönt med melondoft, det doftar fantastiskt i hela badrummet nu. Jag köpte lila med "blue fruits" som inte doftar lika gott men är klart godkänd :)

Utemöbler



Soffgrupp från Plantagen som gärna fick stå på min balkong. 14995:- känns inte aktuellt tyvärr.

Miss Tigri





Såg den nedre av dessa fina bilder på Gallerix idag och blev sugen. De skulle bli grymt snygga i badrummet!

Kvällsmys med Transformern





Sitter här och myser med té och McDonalds-cupcake tillsammans med... ? Ja jag vet att det inte är Optimus eller Bumblebee men sen kan det vara vem som helst. Väntar på identifiering av Madde ;)
Cupcaken fick bra betyg av Grynet. Hon ville äta upp den :P

Stegräknaren säger 8500 steg så jag är nöjd med dagen. Nu ska jag slappa och bada badkar och ligga spikmatta och annat sånt ;)



Härlig dag




Idag har det varit riktigt härligt väder. Balkongen badade i sol när jag vaknade och det slutade med frukost där ute. Har inga riktiga balkongmöbler men de här duger fint så länge. Har pimpat med en fejkväxt och ljuslyktor för trevlighetens skull. Gått en sväng med Madde på affären och hämtat ut mitt paket (nya kontaktlinser) och det blev nästan 4000 steg. Ska ta en sväng till Birsta nu och kolla lite badrumslösningar så kanske jag får till resten av dagsförbrukningen också :)

Spegelskåp




Jakten på spegelskåp går vidare. Får inte Bauhaus in skåpet vi spanat på snart så kan det bli dessa två från Ikea istället. Det övre heter Saltskär och kostar 695:- och kan passa över handfatet. Det nedre heter Lillången och kostar 595:- och passar bra på motsatt vägg. Önskar jag hade obegränsad budget på Ikea :P

LOL Kajsa



Kajsa är en LOL-katt idag! ;)

Badrumsmöbler



Ett alternativ till Ikeas Freden-tvättställssåp är detta från Bauhaus. Mer än halva priset mot Ikea och så kan man betsa eller måla i valfri färg. Nice!

Skull cardigan


Finfin kofta från Glitzy som jag gärna haft. Köpstoppet hindrar mig att köpa fler koftor på några år dock ;)
Bild: Glitzy

Fint





Fina saker från Ikea och Åhlens. Bäddsetet Beata har jag varit kär i ett tag men har inte plats med mer sängkläder. Pläden Ritva har kommit i grönt nu så jag ska skynda mig och köpa en blå eftersom de verkar utgå. Hatthyllan Karin kommer från Åhlens och får väldigt gärna flytta in :)


Spikmattan


Köpte ju en spikmatta häromdagen. Har bara hunnit legat på den två gånger. Första gånger var jätteskön och avslappnande men igår var den stickig och elak. Skumt. Men jag ska försöka ligga på den varje dag och se om den är så bra som alla säger :)
Bild: Bodystore

Latkissarna


Fick ett mms igår av Stefan när jag var i Birsta.
 "När mamma är borta.... kan man äntligen vila" ;)

Extrarummet







Såhär ser det ut i extrarummet. Gitarren, dödskalleasken och träpenisen matchar Disneytapeten så fint ;)


Krukorna


Har sprungit i Birsta med Miah och Tomas idag och fick med mig både rullgardin, glödlampor och krukor hem. (Tog även en bit tapet på Rusta för att jämföra med tapeterna jag har och det kommer funka utmärkt) Krukorna var fina svarta från Plantagen och där hade jag presentkort som vi fått av Madde och Stefan i inflyttningspresent. Perfekt! Lägger upp en bild så Madde får se vad de bidragit till eftersom de säääkert inte kommer komma hit på länge ;)

(Glömde nämna skumkrokodilerna jag köpte till Stefan)


Röd pläd



Miah är på jakt efter en röd pläd och de bästa jag hittat hittills är den här rödlila från Åhlens och en röd från Ikea som snarare ser orange ut. Nån som har nåt annat bra tips? Billig ska den vara också! ;)


Lite bilder







Lite bilder på lägenheten. Sovrummet och köket är nog vad jag är mest nöjd med hittills. Allt är långt ifrån klart men vi ska ta det lugnt och ta lite i taget.  Den grönrandiga tapeten i sovrummet är nästa projekt. Den ska bli mörkbrun med en stor tavla med magnoliatapeten över. Krukorna ska bytas ut mot svarta. Lite småpill sådär :)

Nu ska jag duscha och så ska vi promenera ner på stan och köpa en spikmatta ^^

Kattkorg



Hos Inspirera Mera hittade jag denna fina kattkorg av återvunna bildäck från gemenskap:grön för 599:-
Fethajja att katterna vill ha en sån! :D

Fredag




Har beställt tre olika kakeldekorer nu så får vi se vilken som passar bäst. Hittat lite mer att köpa också. Litet skåp att gömma Stefans eltandborste i och krokar som fälls upp mot väggen när de inte används till mina väskor. Måste på Ikea till veckan helt enkelt :)

Glömska



Hade ju förträngt att jag ska beställa kakeldekor också. Man blir snabbt hemmablind men den aprikosa bården stör mig såpass att det kommer vara värt det :P

Rullgardin och spegelskåp


En sån här behöver jag. Den jag tog med mig från förra lägenheten var alldeles för bred för fönstret så då åkte vi på Ikea för att inhandla ny men trots att det skulle finnas massor inne kunde vi inte hitta en enda i rätt storlek. Skräp! Måste ut igen och spana nån dag för nu vaknar jag när det blir ljust :P


Ett spegelskåp måste också inhandlas. Eller två faktiskt. Ett nytt ovanför handfatet eftersom det saknar dörrar och så ett på motsatt vägg som sväljer allt man inte använder lika ofta men som ändå måste vara någonstans. Det här kostar 399:- på Ikea

Interntstrul

Internet vill tydligen inte gå ihop med min dator. Stefans funkar dock fint så nu kan jag surfa lite här istället. Min som är bärbar är ju såklart bättre men vad gör man inte... 1100 olästa blogginlägg har jag att läsa ikapp så jag har det jag gör idag om jag vill och orkar. Hängt tavlor har vi gjort så nu är allt smått fixat. Nu är det tapetsering och golvläggning och sånt och det lär det ta ett tag innan vi orkar oss på :P

Köpt två rullar mörkbrun Eco Balans har jag iaf så det är bara att tapetsera sovrumsväggen när andan faller på :)

Tjuvsurfar!

Madde är på rymmen så jag sitter och tjuvsurfar på hennes dator (fast det kanske inte räknas som tjuvsurfning när man bett om lov?) och surrar lite med hennes katter.

Lägenheten börjar se riktigt bra ut. Allt är uppackat och det mesta förutom tavlorna är på plats. Kan tyvärr inte bjuda på några bilder än men jag ska fixa det på måndag när vårt bredband förhoppningsvis kommer igång. Golven i lägenheten är riktigt hemska så de måste vi lägga om och köksluckorna var mycket mer nötta än jag trodde så där försvinner det några fler sköna slantar. Badrumsskåp måste också inhandlas eftersom det befintliga är trasigt. På tapetfronten är det tack och lov bara fondväggarna vi måste göra något åt så det kommer gå fort när vi sätter igång. Så ser det ut och tar man bara lite i taget så kommer det bli riktigt bra. Over and out :)

Just det ja. Några av garderoberna är fula och vinda och behöver bytas ut också. Detta år blir det nog bara Ikea på önskelistan :P

Tillbaka!

Nu är jag tillbaka åtminstånde tillfälligt, har lyckats surfa mig in på en grannes långsamma nät :) På måndag kommer förhoppningsvis vårt bredband igång också. Hur står det till med alla? (om jag har några läsare kvar dvs) ;)

RSS 2.0