Amerikansk färgskräck?

Har kollat lite på "Cribs" idag och jag funderar på om amerikaner är allergiska mot färg? Rum efter rum med beigea väggar beigea soffor beigea kuddar. Hur tråkiga kan man bli inredningsmässigt? Jag får åka över och pimpa med rosa och lila ;)

Kakeldekor och té




På kaklet i badrummet fanns en ful bård så köper vi lägenheten måste detta givetvis döljas. Från Kungsholmens Färgbutik kan man beställa massor med olika fina. Här är några av mina favoriter. Den övre och nedre kallas Shanghai och kostar 85:- för 8 stycken. Den i mitten heter Dalecarlia och kostar 179:- för 10 stycken. Jag tror jag satsar på den översta. Tack till Madde för länktipsen :)



Kusmis téer har väl ingen missat vid det här laget. Finns i alla möjliga smaker. Kan ju erkänna att jag mest dricker svartvinbärsté men att jag gärna skulle pröva dessa och om inte annat får man ju en tokfin burk :) Coffeenet har ett stort utbud.


Ett hem i min smak



Det här hemmet föll jag för direkt! Älskar färgerna och hur ljuvt och lite tuffare blandas. Bilderna kommer från Sköna Hem och jag tycker det är jättebra att de ligger uppe på nätet också så man kan visa lättare :) Geishatavlan i sovrummet kommer från Dis Inredning och den får gärna hänga i mitt sovrum om den inte är för dyr ;)
Mailade Dis. tavlan kostar 2700:- vilket är betydligt över budget  :(

Måleributiken

Kollar på tapeter hos Måleributiken. Hittat några prover jag funderar på att beställa men 129:- i frakt tycker jag är väldigt saftigt :P
Tapeten ovan har Expressen med i ett reportage och den kan jag tänka mig som fond i sovrummet och så har jag hittat några andra fina. Imorgon ska jag fortsätta fundera på tapetbeställning och huruvida vi ska köpa lägenheten. Nu ska vi sova. Natt natt!

Smycken



Två smycken jag inte skulle säga nej till. Det ena är ett klockhalsband i dödskalleform från Marc Jacobs och kostar 177 euro hos Net-a-porter och knapphalsbandet kostar 649:- hos Accessora

Vanilla spice


Body Shop har fått in juldofterna nu. Jag tänker traditionsenligt köpa Vanilla Spice duschcreme.Yummie!

Cat Burglar


Titta det är ju jag! Den färgen har jag till och med haft på håret. Passar bra till Maddes och mitt stående skämt om att vi ska åka på kattutställning och tjuva alla katterna ;)
Bilden kommer från Etsy och kommer troligtvis klickas hem snarast.
Uppdaterat: Hemklickad!

Nya skor och husbesök


Var på stan och storshoppade i fredags. Två långkoftor och ett par nya vinterstövlar. 599:- på DinSko, inte billigt men grymt sköna. Varmfodrade och allt :)
Igår kväll var jag ut till Miah och Emil och fick se deras nya hus. Jättefint! Avis såklart :)

Gym


Pssst!
Till veckan ska jag ta tag i mig själv och börja träna igen. Låter det bekant? ;)
Nu ska jag hoppa i säng så jag orkar upp och tvätta imorgon. Får hoppas jag får sova för det verkar som Grynet börjat löpa igen och då kan det bli vrålande en gång i timmen men då får jag väl försöka hitta öronpropparna :P

Snyggt duschdraperi


Via Design och Inredningsbloggen hittade jag till Ilma of Sweden som har jättefina duschdraperier. Det här gillade jag massor! Nu har vi hittat ett radhus vi vill kolla på, jättefräscht och så skulle vi bli nästan-grannar med Madde och Stefan :) Får se om det redan är sålt eller om vi får komma och titta

Annan plattis


 
Små plattisar (15cm) för 249:- stycket skulle också passa bra för mig som bara kommer platta luggen. Finns hos Lyco som också har bra priser på schampon och stylingprodukter :)

Leedig!

Nu har jag fredag-lördag-söndag ledigt. Skönt när man jobbar hela helgen och bara varit ledig måndag innan man jobbade tre dagar till. Ska städa och tvätta, gå en sväng på stan och sen bara ta det lugnt.
Börjar bli väldigt less på mitt schema med bara kvällsjobb och varannan helg 10-20 och till på köpet ska jag börja jobba en kväll till varje vecka. Ena veckan ska jag jobba 5 kvällar/helgpass och andra veckan 4 kvällspass och så har chefen mage att påstå att jag är ledig mycket. Förmiddagar ja när alla andra jobbar men jag jobbar ju nästan alla kvällar och kan aldrig äta middag hemma. Hade man jobbat 4,5 timme förmiddag istället hade man kännt på ett annat sätt att man var ledig mycket men kvällspass är en helt annan sak och det verkar hon inte förstå. Kommer måsta söka mig vidare till ett jobb med vettiga tider eftersom det här inte verkar gå att lösa. Mycket tråkigt eftersom jag gillar att jobba med den här lilla pojken och trivs så bra med min kollega och familjen. Funderar på att eventuellt börja läsa för att komma ur mardrömsschemat. Vi får se...

Forså


Sugen på den här fina lampan från Ikea att ha bredvid sängen. Kostar bara 199:- så priset kan man inte klaga på. Den är också snygg i mörkrött om man har så det passar nånstans men svart blir bäst för min del. Kan jag flytta den här lampan till vardagsrumsfönstret.

Tapet


Den här tapeten har jag hittat på K-Rauta för 89kr/rulle och jag tror den skulle täcka ojämnheterna i väggarna i vardagsrummet bra. Sen ska jag ha svarta möbler till och eventuellt en svart fondvägg också. Det tror jag blir bra ;)

Favoriter från Indiska


Såg på hemsidan att denna basker ska finnas inne. Den ska jag ta en närmare titt på!


Fin spetsklänning till jul och nyår


Guldkudden skulle jag inte säga nej till :)



Kinaskåp


Drömmer om ett stort kinaskåp så har ni ett som står och skräpar så får ni gärna ge det till mig :P
Det här kommer från Baazar och kostar 8040:-

Utmanad

Jag har blivit utmanad av Frida att skriva sju sanningar om mig själv så jag ska försöka få till nåt.

1. Jag har ljus hy och bränner mig lätt i solen så jag är inte en sån som ligger och pressar i solen på sommaren även om jag tycker det är skönt med värmen, det var 30 grader när vi var i New York och jag bara njöt. Sen tycker jag att det är rätt tråkigt att bara ligga still i solen ändå...

2. Är fruktansvärt dålig på att städa och plocka undan så bara jag plockar ur och i diskmaskinen kan jag bli jättestolt över mig själv och tycka jag är så duktig, alla har olika förväntningar på sig själva ;P

3. Är galen i buddhafigurer och har minst en i varje rum, har slutat köpa nya eftersom jag inte har plats att ha de jag har framme ens.

4. Tycker om antik- och samlarmässor och försöker att åka på den i Hudik varje år och handla onödiga prylar. I år blev det ett svart porslinsrådjur och en rosa skål. Saker man inte visste man behövde förrän man ser dem och man måååste ha med sig hem ;)

5. Har mina perioder när jag försöker träna och tränar flera gånger i veckan i några veckor och sen blir jag lat och hittar på ursäkter.

6. Är konstant hungrig, enda gången jag inte är sugen på nåt är när jag är proppmätt och illamående.

7. Jag är inte intresserad av att skaffa barn, tycker om att jobba med barn men är absolut inte intresserad av egna... tydligen mycket provocerande att höra för de som ser barn som meningen med livet.

Utmaningen är för alla som vill

Fynd och tång


Idag i Birsta fyndade jag en jättefin stickad lila glittertop för 75kr på Indiska. Funkar både till vardag och fest och var den perfekta lila nyansen. Jippie! :D Sen på Åhléns såg jag den här plattången och lilafärgen på den var också jättefin i verkligheten. Har en rabattcheck på 20% där som blir perfekt att utnyttja, 320:- istället för 399:-

Vackert hem



Ett hemma hos-reportage i Expressen, så fint så man kan dö! :)

Wallpapers from the 70s


Hittade till Wallpapers from the 70s  via Design & Inredningsbloggen och den här tapeten är en av mina favoriter men de har hur mycket snyggt som helst. Bra överblick över tapeterna också och snyggt inrett :)

Imorgon börjar jag jobba klockan 10 och jag är rätt trött så jag ska försöka vara duktig och lägga mig tidigt, får se hur det går ;)


Ur led är tiden




Fina klockor från Magnussons Ur. Gillar den digitala världskartan bäst där man kan se vad klockan är i olika tidszoner

Fortsatt rensning

Rensade ut två överfulla pappkassar med kläder ur garderoberna men är ännu inte klar. Tänk om man kunde vara duktig och rensa ut det man aldrig använder. Har massa klänningar som aldrig används men de är ju så fina :P Anyhow, ena kassen ska till Myrorna och den andra ska Miah få titta igenom först.
Ikväll ska det lagas spaghetti carbonara tänkte jag. Jättegott men onyttigt, fast säkert bättre än att åka på Max som vi först tänkte.  Imogon har jag APT kl 13, sen jobb till 20 och så jobb lördag söndag 10-20. Weiiii! :P

Rensning

Inspirerades av Madde och städade ur kökslådan, massor med dubletter av decilitermått, träslevar, soppslevar och skit. En överfull låda är plötsligt mycket luftig och fin :)
Borde ge mig på garderoberna också när jag är på rensarhumör men det är sånt stort projekt :P

Vill göra en till efterlysning förresten, Marabou Helnöt, är det nåt de slutat med eller är det bara på mina affärer de är så hjärtlösa? :P

Snö

Idag snöar det till och från men bara yttepyttelite men det börjar bli vitt på backen iaf. Hoppas den får ligga kvar för nu är det kolsvart så tidigt och vi behöver lite snö i vintermörkret!  Idag ska det städas lite. Ska prova nya rosa microfibermoppen som inhandlades på Rusta igår. Skulle behöva tvätta också men tvättstugan var bokad hela dagen så det får bli till veckan.

Eleven




Några favoriter från Eleven. Parfymen har jag, väldigt fräsch. Ögonskuggan har sån fin förpackning och handkrämen är av samma märke som mitt fantastiska hårpuder så den vill jag testa :)
Fick mitt Dessert Beauty lipgloss idag som jag vann på Tradera. Maui Mango. Mmmm ;)

Triss i tapet




Bolagret har många fina tapeter till vettiga priser. De här kostar mellan 249:- och 299:- och tapeterna finns under rubriken "galleri" om ni vill kolla.

Rusta kan!




Rusta fortsätter att imponera.
Stor spegel till hall eller klädkammare: 399:-
Glansig matta Polly (budgetvariant till Mios Pearl): 799:-
Rosa matta: 299:-
Jag tar en av varje tack! ;)

Efterlysning!


Har sett den länge i reklamen nu men inte fått veta varifrån den kommer. Jag pratar om den svarta "boll-golvlampan" här ovan som Boråstapeter haft i sin reklam ett tag nu. Tycker den är helt underbar! Nån som har koll på varifrån den kommer?

Idag är jag ledig så jag tänkte ta en shoppingtur, måste på Arken och handla kattmat men jag ska även in på Mio och H&M tänkte jag. Kanske en sväng på Boom också och drömma mig bort. Väntar på att mäklaren ska ringa angående visning på "pepparkakshuset" också. Vad ska ni göra idag?

Söta skor


Kärlek vid första ögonkastet! Sen såg jag priset :P
Fortsätter drömma om lottovinsten ;)

Tofflor


Söta tofflor från Juicy. $68 skulle jag inte lägga på ett par tofflor men att titta kostar ju inget.
Shoppingbloggen har gjort en fin önskeoutfit av dem att inspireras av. Grått och rosa är så fint tillsammans tycker jag :)

Pepparkakshus



Vi fick ge upp på budgivningen på huset, det kom in en ny person som budade vilt och höjde mycket åt gången. Vi kom till vår gräns så då la vi av. Vi har lånelöfte på 50 000:- till men huset var i rätt dåligt skick så man vill ju ha lite pengar kvar att fixa till det för. Huset på bilden ovan tycker jag är gulligt. Ett fint litet pepparkakshus som tyvärr ligger lite långt från stan men jag skulle gärna bo i nåt liknande (gärna svart såklart ;)
Vi slutar inte leta, nånstans finns vårt hus ^^
Bilder: Mäklarringen

Ed Hardy


Såg mycket kläder, skor och väskor av Ed Hardy när jag var i New York. Tatueringspostern kommer från Allposters och parfymen har Eleven precis börjat sälja :)


Fler öppna spisar



Eftersom öppna spisen från Rusta känns lite osäker när den är vägghängd och jag har katter och brorsbarn så har jag letat vidare. Dessa två kommer från Ellos och kostar 3799:- och 3399:- Vill helst ha den övre i svart (till min ännu inte existerande svarta vägg i mitt ännu inte köpta hus) men det är ju inte värre än att man hittar en värmetålig färg och målar om antar jag. Just nu spöregnar det och då hade det varit riktigt mysigt att kunna tända en liten brasa ;)

Vinröd


Forever21 har den här underbara klänningen för $28. Ja tack! ;)

Undies



Efter tips från Mia tittade jag igenom de nya underkläderna hos H&M och blev förtjust i dessa. Linne 129:- och trosor 98:-

Svart ek


Tarkett har ett svart ekgolv jag är kär i. Svart kan ju tyvärr vara lite trist eftersom det måste städas ofta och sånt gillar jag inte. Grymt snyggt är det iaf :)

Tips


För alla er som är lika förtjust i Indiska som jag så kan jag tipsa om att i FamilyLivings senaste nummer får man 20% rabatt på ett helt inköp på Indiska innan 3e december. Jag ska försöka hitta riktigt mycket fint. Såg att de fått in rätt mycket julsaker också. Tidningen kostar 45,50:- så beroende på hur mycket ni ska handla för om det är värt det eller inte.
Ser att Indiska gjort sin hemsida lite mer användarvänlig. Det tackar vi för :)

Grönt


Grönt doftljus med tomte, 19:- hos Happystore

Tävling hos Rosa Hemmet


Rosa Hemmet har en utlottning där man kan vinna den här coola taklampan med fjädrar. Gå in och kolla! ;)
Lampan kostar annars 488:- och kommer från Kitsch.se

Dita


Adlibris hittade jag Ditas bok på svenska också. Finare framsida på den tycker jag. Finns även hos Bokus.

Marilyn


Den här bilden på Marilyn vill jag också ha på en vägg. Hon var så himla vacker! Funderar på en svartvit fotovägg i hallen och ta hjälp av de här så man kan flytta runt och byta lite som man vill. Vi ska lägga ett bud på huset idag och så får vi hoppas att priset inte sticker iväg allt för mycket :)

Clint


Förut fanns den på Mio, nu får man beställa den från Allposters. Skulle göra sig fint i extrarummet tillsammans med den här. Men först måste vi ju ha ett extrarum också ;)

Change

Ja Obama vann så nu hoppas jag att han kommer bli en riktigt bra president . Han kommer få en tuff start med att reda upp ekonomin men jag tror och hoppas att han är vad amerika behöver :)

Ny president


Imorgon när vi vaknar har Amerikas förenta stater valt en ny president. Som de flesta andra svenskar hoppas jag på Obama och det ser lovande ut men än kan man inte vara säker. Men det vore riktigt trevligt att vakna imorgon och se att det blev så. Hoppas hoppas... :)
Valdeltagandet kan bli det högsta på 100 år läser jag på text-tv

Öppen spis


Rusta har inte bara fina billiga tapeter utan de har också denna spriteldade "öppna spis" för 1990:- Hur nice som helst :D

Ecotapet


Snygg tapet från Ecotapeter finns hos Tapetshopen för 375:- per rulle.

Iitalaskål


Iitalaskålen i hallon skulle vara fin på köksbänken. 330:- hos Shopping Butiken

Dolcetto


Annat fint rum är detta på Sundsvallsfiket Dolcetto. Snyggt med golvet, taklampan och fotoväggen. Gillar du taklampan tycker jag du ska gå in hos Hilleshög och få inspiration till att göra en egen :)

Härlig färg


Tycker inredarna Simon och Tomas har en så härlig färg på väggarna i sitt sovrum. Mjukt gråbeige ser det ut som. Den färgen kan jag tänka mig i vardagsrummet med en svart fond till. Yes please! Kan även tänka mig en mysig heltäckningsmatta i sovrummet, tänk vad skönt på vintern!
Bild: Aftonbladet

Cosas


Ännu en fin ljuslykta som skulle passa bra till min drake. Denna kostar endast 65:- hos Cosas

Ny klocka


Jag skulle behöva en ny klocka. Den här lila är riktigt snygg tycker jag men kanske tröttnar man fort på den? Den kostar 995:- och kommer från Tritoni

Guldkakel och mosaik




Har läge kollat efter snygga kakel i guld och hos AquaRoyal finns dessa två varianter. Inget jag har sett här i stan dock. Skulle göra sig väldigt snyggt i ett kök till svarta luckor ^^

RSS 2.0